Prečo servisovať?

Pre užívateľa je najdôležitejšie perfektná funkčnosť vybavenia. Iba precízne pripravená výstroj garantuje maximálnu zábavu na svahu (jednoduché ovládanie, presné reagovanie na akúkoľvek zmenu smeru, vysoká jazdná stabilita…).

 

 

 

"Vedeli ste, že z výroby máte k dispozícii 1mm sklznice? Za jeden veľký servis odoberieme 0,066mm materiálu. To znamená, že lyža vydrží 15 veľkých servisov! Pokiaľ si necháte urobiť 1 veľký servis za sezónu, lyža vám vydrží 15 rokov.

 

Vďaka pravidelnému servisu dochádza k dlhšej životnosti lyží / snowboardov!"

 

 

 

NAŠE ODPORÚČANIA

 

Servis by sa nemal prevádzať sporadicky, iba vo výnimočných situáciách, ale pravidelne. Pravidelne vykonávaný servis je predpokladom k väčším zážitkom z jazdy, športovým výkonom, ale predovšetkým k bezpečnosti. Štruktúra skĺznice lyže vrátane uhlovania hrany a impregnácie voskom sa aplikuje niekoľkokrát za zimnú sezónu s ohľadom na frekvenciu lyžovania a snehových podmienok (kamene na svahu, prírodný sneh, technický sneh…).

 

Je úplne nevyhnutné, aby lyže či snowboard boli pripravené pred začiatkom sezóny. V tomto smere odporúčame si nechať spraviť veľký servis vždy na konci sezóny a to z toho dôvodu, aby impregnačná vosková vrstva na sklznici zakonzervovala sklznicu a spodnú hranu.

 

Veľmi dôležitou je kontrola správneho nastavenia bezpečnostného viazania!

 

 

 

 

 

 

 
Úkažka povchu lyží pred servisom a poservise